Kui ohtlik või ohutu on ikkagi batuut?

Meie kõigi laste tervis ja heaolu on kõige tähtsamad siin maailmas, seega õhkbatuuti kasutades on ohutus kõige olulisemal kohal.

Oma batuuti valides lähtusime algusest peale turvalisusest, seetõttu otsisime Euroopas tunnustatud õhkbatuutide tootjat, kelle batuudid vastaksid EL nõuetele. Peale poole aasta pikkust uurimistööd batuutide ohutuse teemal leidsime oma esimeseks batuudiks EL sertifikaatidega, tugevast PVC materjalist, ilma katuseta batuudi, mis sobib ideaalselt koduõue.

Kõige esimene ohutusnõue, mida enamik inimesi ka teab, on see, et batuuti ei tohi kunagi kasutada maasse kinnitamata. Kui batuut on paigaldatud koduõue murule, siis batuut peab alati olema vaiadega maas kinni. Lisaks sellele, on Euroopa Liidu standardi kohaselt määratud ka vaiade arv ja minimaalne pikkus. Meie poolt paigaldatud batuut on alati maasse kinnitatud 6 EL nõuetele vastava vaiaga, et tagada batuudi ohutu kasutamine. Siiski tugevama tuulega kui 8 m/s on batuudi kasutamine keelatud.

Batuuti rentides saab rentnik meie poolt kaasa üsna pika ja põhjaliku lepingu, kus on kirjas kõik õhutusnõuded ja reeglid, mida tuleb järgida batuudi turvaliseks kasutamiseks. Lepingut tuleb lugeda! See sisaldab infot kes võivad batuuti kasutada, kuidas batuuti kasutada ning kuidas käituda ootamatute olukordade puhul nagu vihm, tugevnev tuul või elektrikatkestus. Selleks, et oleks tagatud laste ohutus batuudil peab rentnik olema teadlik ohutusnõuetest ning järgima kõiki ohutusreegleid.

Juba batuuti eemalt nähes lähevad lapsed täis siirast rõõmu ja elevust. Lapse sünnipäevale on alati hea mõte tellida batuut, sest see pakub lastele mitmeks tunniks tegevust ja mängulusti. Selleks, et kõigi rõõm säiliks terve hüppamise aja ning keegi ei saaks haigeks on tähtis, et batuudil hüppavate laste juures oleks alati üks täiskasvanu, kes jälgib nende tegevust ja ohutust. Sünnipäevapeo alguses, enne batuudile minekut, tuleb võtta lapsed kokku ning selgitada batuudil hüppamise reegleid – batuudile ei minda jalanõude, ehete ja prillidega; batuudile ei minda söögi, joogi, kommide ning nätsuga; batuudile ei vii mänguasju ega koduloomi; batuudil ei müra ja tõukle; batuudi seintel ja katusel ei roni; liumäe kaudu batuudile ei sisene, batuudile sisenetakse ainult selleks ette nähtud kohast.

Batuudid on pea kõikide laste lemmikud. Järgides kõiki ohutusnõudeid pakub batuut lastele sünnipäeval mitmeks tunniks elevust ja rõõmu ning aitab luua vahva peo, mis jääb lastele pikaks ajaks meelde.